Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У YOUTHBUILD ПРОГРАМУ „ЗНАЊЕМ И ПРОАКТИВНОШЋУ МЛАДИХ ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА“

13. јули 2016.

Бујановац, Прешево – Ако немате посао и имате између 18 и 30 година, завршену средњу школу или високо образовање, живите у Бујановцу, Прешеву, Новом Пазару, Сјеници или Титину, онда је ово конкурс за вас.  

Укључите се у YouthBuild програм и будите један од 30 младих који ће кроз обуку стећи вештине неопходне за запошљавање и активизам у локалној заједници.

Пошаљите попуњен апликациони фромулар, који је доступан на (https://docs.google.com/a/gradjanske.org/file/d/0B0m3OMMsQla3bkp1ZjVWMVNYeW8/edit?pli=1),  до 27. јула 2016. године на //youthbuildsrbija.org/office.mladi@gradjanske.org">office.mladi@gradjanske.org и постаните део екипе YouthBuild Србија.

Почетком августа ћете бити позвани на уводни тренинг, након чега ће бити извршен коначни одабир полазника програма.

Група од 30 младих из Бујановца, Прешева, Новог Пазара, Врања, Сјенице и Тутина, који су узраста од 18 до 30 година, ће учествовати у шестомесечном програму, који ће се одвијати у три фазе.

У првој фази ће бити изведена обука из области пословних вештина у трајању од 22 дана.   У другој фази ће се и реализовати сусрети младих и послодаваца у свих 6 општина, а млади ће касније, кроз радну праксу, имати прилику да пруже подршку развоју пословања предузећа послодаваца. Млади ће моћи да, уз унапред договорену сарадњу са Грађанским иницијативама, бораве минимум месец дана, а максимум 3 месеца, у некој од 20 локалних компанија или предузећа, где ће примењивати стечена знања и обављати радну праксу. У трећој фази ће бити успостављени Бизнис инфо центри који ће деловати у оквиру локалних канцеларија Грађанских иницијатива у Бујановцу и Новом Пазару, као својеврсни едукативни центри за младе на тему развоја пословних знања и вештина,  модела међусекторске сарадње и подршке развоју локалних бизниса.

Полазницима који нису из Бујановца и Новог Пазара биће рефундирани путни трошкови.

Додатне информције о програм су доступне на  http://www.youth.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=10285:poziv-za-ucesce-u-youthbuild-programu-znanjem-i-proaktivnoscu-mladih-do-novih-radnih-mesta&catid=14:seminari&Itemid=129   

Извор: YouthBuild Србија и Координационо тело