Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У МЕНТОРСКОМ ПРОГРАМУ БИЗНИС ЛИДЕРСТВА У ОКВИРУ УСАИД-ОВЕ “WE FOUNDERS” ИНИЦИЈАТИВЕ (РОК: 30. ДЕЦЕМБАР 2020)

21. децембар 2020.

Организација АФА организује Менторски програм за предузетнице, са циљем да предузетницама пружи конкретна знања и вештине за успешно вођење бизниса, али и могућност да се повежу и умрежавају, како међусобно, тако и са женама лидеркама из различитих бизнис сфера.

Менторски програм за предузетнице је заједнички програм АФА организације и

Impact Hub-a у оквиру иницјативе „WE Founders“,трогодишњег пројекта финансираног од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД). Циљ пројекта је подршка женским бизнисима да остваре свој пун економски потенцијал и тиме допринесу економском расту земље.

АФА посебну пажњу посвећује медијској видљивости Менторског програма, с обзиром на значај који таква подршка има за женске бизнисе и на важност медијске популаризације женског предузетништва. Најбоље полазнице и менторке програма ће бити представљене на регионалном AФА Women’s Leadership Summit-u (https://wls.afa.co.rs/ ), који ће се одржати по завршетку програма.

АФА Менторски програм је јединствен менторски програм у коме полазнице могу да се упознају са најбољим бизнис праксама из Србије и света, да „из прве руке“добију конкретне савете за своје бизнисе, и да стечена знања и вештине већ сутрадан примене.

Програм укључује:

- Шест сесија посвећених „core“ бизнис вештинама (Излазак на тржиште и стратегија раста, Пословни приходи и њихов раст, Стратешки сторyтеллинг, Продаја: „фуннел“, планирање и активности, Финансијско планирање, Прикупљања средстава),

- Шест сесија посвећених „soft“ лидерским вештинама (Вештине networking-a, Вештине, алати и стилови лидерства, Самопромоција, Женска солидарност и етика у послу, Суочавање са нелагодним ситуацијама и учење из неуспеха, Предузетништво као стил живота),

-  Два догађаја на којима ће полазнице моћи да покажу вештине које су научиле у току програма:

Први догађај ће бити „networking“ коктел на коме ће полазнице имати прилику да демонстрирају научене вештине умрежавања и да се упознају са женама на водећим позицијама бројних компанија из АФА корпоративне мреже.

Други догађај ће бити снимање 1-на-1 разговора ((„side chats“) између полазница и лидерки из АФА корпоративне мреже у току којих ће полазнице представљати свој бизнис, презентовати своје вештине самопромоције и презентације, и демонстрирати најважнија знања која су стекле у току програма.

Менторски програм је првенствено намењен женама власницама бизниса и стартапа, али могу да се пријаве и жене које имају јасну бизнис идеју коју још увек нису реализовале.

Пријавите се на https://share.hsforms.com/10BmvNUZNSECiWtMWzTlZCA21ol5

Програм траје три месеца, од јануара до марта 2021.

Програм ће се реализовати онлајн, а уколико услови дозволе, делови програма ће се одржавати у просторијама Impact Hub-a и АФА организације.

Рок за пријаву је 30.децембар 2020.

* Уколико немате основан бизнис, већ само идеју, и даље је потребно да попуните сва поља у пријави, а у оквиру одговора на питање „How are you solving this?“ нагласите у ком стадијуму је ваш бизнис, тј. ваша идеја.

Извор: NajStudent.com и Координационо тело