Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУЦИ ЗА ПРАЋЕЊЕ РЕФОРМЕ ПРАВОСУЂА (РОК: 8. ДЕЦЕМБАР 2019. ГОДИНЕ)

5. децембар 2019.

Фондација за отворено друштво, Србија и Одбор за људска права Ниш су расписали јавни позив за Обуку за праћење реформе правосуђа.

Конкурс је отворен до 8. децембра 2019. године.

Обука је саставни део пројекта ,,Јачање капацитета за владавину права – југ Србије”, који се реализује на територији југа Србије и следећих градова: Ниша, Лесковца, Врања и Пирота.

Главни циљ обуке је унапређење постојећих и изградња нових капацитета за праћење и ангажман у области владавине права, са нарочитим фокусом на реформу правосуђа.

На конкурс могу да се пријаве студенти завршних година правног факултета и журналистике (комуникологије), новинари, активисти организација цивилног друштва, судски, тужилачки и адвокатски приправници и помоћници из градова са југа Србије, односно из градова Нишавског, Пчињског и Јабланичког округа. Кандидати млађи од 30 година ће имати предност. Број полазника је ограничен, те ће само полазници који буду позвани на интервју ући у ужи избор.

Обука ће започети 16. јануара 2020. године и трајаће три месеца. Предавања ће се организовати једном недељно – четвртком у времену од 17 до 19.30 часова, у просторијама Одбора за људска права Ниш у Тржно пословном центру Калча, и биће их укупно 16. Обука је бесплатна и полазницима који нису из Ниша ће бити рефундирани путни трошкови у висини повратне аутобуске карте или рачуна за гориво.

Додатне информације о обуци можете да добијете слањем и-мејла на obuka@chrin.org.rs     или позивањем следећих бројева: 018/526 232 и 069/4466982.

Детаљније информације о самом програму и начину пријављивања се налазе на сајту Одбора за људска права Ниш (https://chrin.org.rs/projekti/jacanje-kapaciteta-za-vladavinu-prava-jug-srbije-konkurs/).

Извор: Одбор за људска права Ниш и Координационо тело