Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЛАДЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ, ПЧИЊСКОГ, НИШАВСКОГ, ПИРОТСКОГ, ТОПЛИЧКОГ, РАСИНСКОГ И ЗАЈЕЧАРСКОГ ОКРУГА ЗА УЧЕШЋЕ У ЕДУКАТИВНОМ ПРОГРАМУ „ДИГИТАЛНА ПИСМЕНОСТ“ (РОК: 29.03.2019)

27. март 2019.

Форум младих са инвалидитетом позива младе са инвалидитетом старости до 35 година из Јабланичког, Пчињског, Нишавског, Пиротског, Топличког, Расинског и Зајечарског округа да се пријаве на едукативни програм на тему дигиталне писмености, који ће се одржавати од 8. до 10. априла у Нишу.

Дигитална писменост има за циљ развој дигиталних компетенција под којима се подразумевају кључне способности за дугорочно учење уз поседовање способности за поуздану и критичку употребу електронских медија за посао, одмор и комуникацију.

Теме програма су следеће: због чега је важно користити друштвене мреже, вештине комуникације у дигиталном окружењу, формирање бренда или личности на друштвеним мрежама,таргетирање и креирање кампања, куповина и плаћање преко интернета, сигурност у дигиталном окружењу и стварање дигиталних садржаја – дизајн у програмима Canva, Adobe Spark и Snap Seed.

Место одржавања едукативног програма је Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, Париске комуне бб, Ниш

Радионице су целодневне и трају од 10 до 16.30 часова.

Форум младих са инвалидитетом сноси све трошкове обуке: радног материјала, закупа сале и сл, као и смештаја и превоза (за учеснике ван Ниша) и исхране (за све учеснике) током трајања обуке.

Да бисте се пријавили за учешће у програму потребно је попунити Пријавни формулар на http://fmi.rs/?p=6933       

Пријавни формулар се шаље на адресу: prijave@fmi.rs.

Рок за подношење пријава је 29. март 2019. године.

Број полазника програма је ограничен на 12 учесника.

За све додатне информације о програму можете се обратити Форуму младих са инвалидитетом путем телефона 011 32 20 632 (09:00-17:00) или путем имејла prijave@fmi.rs.

Пројекат „Дигитална и медијска писменост младих са инвалидитетом” реализује Форум младих са инвалидитетом у партнерству са Удружењем студената са хендикепом, Удружењем за младе Србије и SeConS – групом за развојну иницијативу. Пројекат је подржала Европска унија у оквиру програма „Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

Извор: Форум младих са инвалидитетом и Координационо тело