Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ 09.09.2013.

9. септембар 2013.

Позивамо вас да у уторак 10. септембра у 15 часова у Дому културе у Бујановцу испратите радну посету 25 амбасадора земаља чланица ОЕБС. Медији ће бити у могућности да сниме/фотографишу почетак догађаја, а након састанка новинарима ће се обратити Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

„Разговараћемо о питањима која су неопходна за пуно функционисање државе на тим просторима, примени Устава и закона Републике Србије и међународних конвеција. Што се нас тиче, ми имамо оквир за решавање питања у овим општинама, и њега је усвојила Влада Србије на седници одржаној 06. јуна у форми Извештаја кроз седам тачака. То ће бити глaвне теме разговора са амабсадорима ОЕБС-a“, изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Поред 25 амбасадора земаља чланица ОЕБС, представника Координационог тела које је уједно и домаћин скупа, састанку ће присуствовати српски и албански политички лидери  са тог простора.