Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 07.12.2012.

7. децембар 2012.

Позивамо вас да у петак 07. децембра испратите догађај посете 231 средњошколаца стипендиста Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа који ће започети у 12 часова посетом Народној скупштини Републике Србије.

Стипендије ће средњошколцима уручити председник административног одбора Народне скупштине Зоран Бабић, министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа, Зоран Станковић.

Након уручивања стипендија уследиће обилазак Скупштине Србије, а потом и обилазак Скупштине града где ће стипендисте угостити члан градског већа Милена Бићанин и секретар за образовање и дечју заштиту Љиљана Јовчић.

Потом ће стипендисти посетити Музеј историје Југославије и Бели двор.

Молимо све заинтересоване медије да акредитују екипе за овај догађај према правилима која важе у Скупштини Србије као и Скупштини града Београда. У прилогу вам достављамо агенду догађаја.

Да подсетимо Координационо тело расписало је конкурс за доделу стипендија за средњошколце из Прешева, Бујановца и Медвеђе. Приоритет приликом доделе стипендија имала су деца без једног или оба родитеља. У складу са тим, додељена је 231 стипендија у износу од 6.000,00 динара месечно до краја школске године, односно до јуна 2013. године. Ово је четврта година да Координационо тело додељује  стипендије ученицима из ових општина на југу Србије.

Координационо тело организује посету Београду као додатну награду овим ученицима.

Преузмите документ:
Агенда посете