Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ДИЈАЛОГ МЛАДИХ ИЗ РАЗЛИЧИТИХ НАЦИОНАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА (РОК: 20. СЕПТЕМБАР 2019)

29. август 2019.

У оквиру пројекта „Регионална иницијатива младих за интеграцију“, чији је циљ успостављање дугорочне платформе за дијалог, академска иницијатива „Форум 10“је објавила позив намењен младима из два региона, Санџака и југа Србије. 

Координатор пројекта је истакао да је идеја пројекта да окупи нову генерацију младих људи који долазе из различитих заједница који ће кроз дијалог изнијети своје ставове о актуелним проблемима са којима се суочавају њихове заједнице.

„Циљ пројекта је да допринесе подстицању дијалога, пре свега међу младим људима који су друштвено активни у оба региона, о томе како они виде проблеме са којима се суочавају оба региона у овом тренутку. Ту пре свега мислим на проблеме које имају националне мањине које живе у тим регионима, “, истакао Тео Тараниш

Пројекат „Регионална иницијатива младих за интеграцију“подразумева организацију по два тродневна форума у оба региона у периоду од октобра 2019. до јануара 2020. године.

Закључци и препоруке који настану као резултат дијалога ће бити представљени на завршној конференцији која ће бити одржана у фебруару 2020. године у Новом Пазару. Ставови и мишљења младих учесника у пројекту о кључним темама којима се пројекат бави у јавност ће бити пласирани кроз кампању на интернету и друштвеним мрежама.

Позив за учешће у пројекту је отворен за:

-  20 младих припадника српске и бошњачке националне заједнице из Санџака/југозападне Србије (Нови Пазар, Тутин, Сјеница, Пријепоље, Прибој и Нова Варош), и

- 20 младих припадника српске, албанске и ромске националне заједнице са југа Србије (Прешево, Бујановац и Медвеђа)

Програм је намењен студентима дипломских/постдипломских студија, младим активистима политичких странака, активистима организација цивилног друштва и новинарима.

Пријављивање за учешће у пројекту врши се попуњавањем формулара за пријаву који се налази на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-f0bOpQT0oh5COkO0OErKak8gxw9EFgDE3uTsbQLR-WAiSQ/viewform најкасније до 20. септембра 2019. године.

Кандидати који буду одабрани за учешће у пројекту ће о томе бити обавештени најкасније до 27. септембра 2019. године.

Одабраним кандидатима ће бити покривени сви трошкови учешћа, укључујући превоз, смештај, храну и потребне материјале.

За све додатне информације можете да пошаљете и-мејл на rimi@forum10.org.rs. Контакт особа је Тео Тараниш.

Пројекат „Регионална иницијатива младих за интеграцију“подржава Фондација за отворено друштво, Србија.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело