Архива вести
                   

ПОЗИВ ПЕНЗИОНЕРИМА ДА СЕ ЈАВЕ ЗА ОДЛАЗАК НА БЕСПЛАТАНУ 10-ДНЕВНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ У ЈЕДНОЈ ОД 24 БАЊЕ

8. април 2015.

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање позвао је пензионере чије су пензије ниже од 23.159 динара да се јаве за одлазак на бесплатану 10-дневну рехабилитацију у једној од 24 бање.

Пријава траје до 15. априла. Право да се јаве на расписан конкурс имају пензионери из категорије запослених, самосталних делатности и пољопривредници, а пријаве се подносе општинским организацијама пензионера, према месту пребивалишта, саопштио је Фонд ПИО.

Услов је и да пензионери немају друга лична примања и да нису користили бесплатан боравак о трошку Фонда у последњих пет година, а за пољопривреднике је потребно и најмање десет година „пољопривредног” стажа осигурања. Уз пријаву се прилаже и пензијски чек за јануар или фебруар 2015. године, доказ о висини пензије остварене по међународним уговорима (извод банке или потврда иностраног носиоца социјалног осигурања), фотокопија личне карте, постојећа медицинска документација и потписана изјава (на прописаном обрасцу пријаве) о другим личним примањима, као и да у последњих пет година нису користили рехабилитацију о трошку Фонда.

Бесплатан боравак укључује и лекарски преглед, терапију, као и трошкове превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело