Архива вести
                   

ПОЗИВ НАСТАВНИЦИМА СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ ШКОЛА НА ОБУКУ „ЕОСВРТ“ (РОК: 30. 06.2017)

15. јун 2017.

Центар за образовне политике, уз подршку Европске фондације за обуку и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организује бесплатну обуку наставника средњих стручних школа „еОсврт“ у оквиру пројекта „еПортфолио у функцији професионалног развоја наставника у стручном образовању у Србији“.

Обука „еОсврт“ намењена је наставницима средњих стручних школа и усмерена је на развијање њихових капацитета да циљано и континуирано преиспитују свој рад и уверења о учењу и настави на којима се тај рад заснива, да уче из сопственог искуства и повратних информација колега, те да размењују стечена искуства са заинтересованом јавношћу кроз креирање и ажурирање личног електронског портфолија.

Током обуке очекује се да одабрани наставници:

1. рисуствују уводном сусрету уживо;

2. проуче наставне садржаје и ураде предвиђене задатке у оквиру онлајн обуке (2 недеље);

3. укључе двоје колега из своје школе у онлајн део обуке, са њима поделе расположиве материјале и пруже им менторску подршку;

4. присуствују завршном сусрету (уживо или путем видео-преноса) на секцији о еПортфолију на конференције Моодле Моот.

Уводни сусрет ће бити организован на београдском Електротехничком факултету 16. септембра 2017. године и трајаће од 12 до 16 часова. Наставницима који нису из Београда ће бити плаћени путни трошкови. Онлајн обуке ће бити реализоване на Мудл платформи пројекта. Завршни сусрет посвећен представљању еПортфолија учесника обуке биће организован на конференцији Моодле Моот, планираној за крај октобра 2017. године у Београду.

Наставници одабрани на конкурсу добиће потврду о учешћу на пројекту у улози тутора, као и сертификат о учешћу на конференцији Moodle Moot. Они који учествују у онлајн делу обуке, а чији рад надгледају и усмеравају одабрани наставници, добиће потврду о учешћу на пројекту и сертификат о учешћу на конференцији Moodle Moot.

Заинтересовани наставници треба да попуне пријавни формулар најкасније до 30.6.2017. године.

Формулар се налази на  https://docs.google.com/forms/d/1l0QwG84X-0xtHK8ektAFMfKSdqRcF16PJhBatUxaToo/viewform?edit_requested=true.

Број места је ограничен, а полазници ће бити одабрани на основу регионалне заступљености, мотивације за учешће на обуци и времена пријављивања.

Имена одабраних полазника биће јавно објављена 7. јула 2017. године на интернет страници Центра за образовне политике.

Извор: Центар за образовне политике и Координационо тело