Архива вести
                   

ПОЗИВ ДЕСКА КРЕАТИВНА ЕВРОПА СРБИЈА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ IN - HOUSE ОБУКЕ У КУЛТУРИ (РОК: 10. АВГУСТ 2020)

24. јули 2020.

Деск Креативна Европа Србија позива све установе културе и организације цивилног друштва да поднесу предлоге за учешће у програму in-house обуке, која подразумева директан рад са тимом јавне установе или удружења грађана које се пријављује.

Обука се односи на следеће теме у области културе:

– неговање програмске изврсности – нови програмски формати, алати и теме;

– диверсификација извора финансирања и финансијско управљање пројектима;

– развој кадрова и партнерстава кроз интерресорно и интерсекторско повезивање, умрежавање и копродукције;

– развој установе/организације кроз међународну сарадњу и европске пројекте;

– „филозофија” и концепти европске сарадње.

У оквиру јавног позива ће бити одабране минимум три установе културе или организације цивилног друштва, а обука ће бити реализована до краја 2020. године. Обука ће се организовати према епидемиолошким препорукама и у складу са мерама заштите од вируса Ковид 19.

Циљ јавног позива је подизање програмско-организационих капацитета установа и организација које планирају учешће у програму Креативна Европа, као и поспешивање одрживости, успешности и програмске изврсности пројеката које реализују.

Право учешћа у програму обука имају установе културе и организације цивилног друштва које испуњавају следеће критеријуме:

1) да немају значајног искуства у реализацији пројеката у култури који су подржани средствима Европске уније;

2) да запошљавају/ ангажују неке од различитих кадровских профила неопходних за реализацију пројекта (програмски уредници, руководиоци, организатори/ продуценти/ менаџери, стручњаци за односе с јавношћу, економисти, правници, итд.)

3) потенцијал за успешну реализацију пројектне идеје или опис проблема са којима се установа/ организација сусреће у свом раду.

Подносиоци пријаве обавезно достављају следећу потребну документацију у електронској форми на адресу kreativnaevropa@kultura.gov.rs:

1) писмо пријаве на јавни позив (у слободној форми, до 500 речи) са назнаком теме на коју се пријава примарно односи;

2) опис пројектне идеје или опис проблема са којима се установа/ организација сусреће у свом раду а на чему би се заснивао програм обуке (у слободној форми, до 500 речи);

3) податке о подносиоцу пријаве (“лична карта” установе културе/ организације цивилног друштва, број и структура ангажованих лица, списак домаћих и међународних пројеката и др.)

Пријаве је се подносе до 10. августа 2020.

Додатне информације  о програмима Креативне Европе су доступне на  kultura.kreativnaevropa.rs.

Извор: SEEcult.org и Координационо тело