Архива вести
                   

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ АТАРСКИХ ПУТЕВА

13. јули 2016.

Медвеђа – На основу Уредбе о утврђивању програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2016. годину и Конкурса за уређење пољских путева, који је расписало Министарство пољопривреде, јуче су закључени уговори са 59 јединица локалне самоуправе које су испуниле услове предвиђене Уредбом и Конкурсом. 

„Укупна вредност ове инвестиције је 691,6 милиона динара, а учешће Министарства пољопривреде је 304 милиона динара и овим средствима, која ће у потпуности бити искоришћена захваљујући потписивању уговора, ћемо у наредних 120 дана уредити око 905 километара пољских путева“, казала је министарка пољопривреде Богосављевић Бошковић, додајући да ће на ревитализацији путева бити ангажована домаћа предузећа.

У име општине Медвеђа уговор је потписао председник те општине Небојша Арсић. У општини Медвеђа биће ревитализовано 80.400 м2. За ту намену из буџета Србије биће издвојено 7.676.203 динара, а из буџета општине Медвеђа 9.882.596 динара.

По речима Небојше Арсића, одмах ће бити расписана јавна набавка за избор најбољег понуђача, како би се што пре кренуло са радовима.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело