Архива вести
                   

ПОТПИСАН УГОВОР О ОТВАРАЊУ ИНФО ЦЕНТРА ЗА МЛАДЕ У МЕДВЕЂИ

6. децембар 2017.

Медвеђа, Београд - У просторијама Министарства омладине и спорта Републике Србије свечано је потписан уговор о реализацији новог пројекта „Сам свој WEB мајстор“, који је ово Министарство одобрило  Канцеларији за младе општине Медвеђа.

Пројектом је предвиђено да се оснује Инфо центар за младе који ће користити Срби, Албанци и Роми, са циљем унапређења информисаности и повећања информатичке писмености младих у овој мултиетничкој општини.

„У Медвеђи, за разлику од многих развојених градова и општина, не постоји информативни центар за младе, и тај недостатак значајно утиче на степен информисаности младих и њихово учешће у друштву, јер се млади најчешће информишу путем електронских медија. Медвеђа је општина која има доста младих, али због недостатка садржаја које имају њихови вршњаци у већим местима, потребно је да направимо неко место где ће се окупљати“, истакао је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, који је и потписао овај уговор.

Вредност пројекта износи 700 хиљада динара, а у оквиру њега ће бити опремљен простор који ће млади моћи и касније да користе за овакве или сличне активности.

У наредном период ће Канцеларија за младе општине Медвеђа организовати и неколико обука које ће се одвијати кроз радионице.

Извор: Југмедиа и Координационо тело