Архива вести
                   

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР О РАСПОДЕЛИ ТРАНСФЕРНИХ СРЕДСТАВА ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈНОВАЦ И МЕДВЕЂА

27. фебруар 2017.

Београд - На другој седници Предсеништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, која је одржана у петак, 24. септембра у Палати Србија, постигнут је договор о расподели трансферних средстава општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа по плану буџета за 2017. годину.

Општини Бујановац припало је 117.344.250 динара, општини Прешево 106.913.000, а општини Медвеђа 36. 507.000 динара.

Овогодишњи буџет Координационог тела, намењен општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа већи је за 5,2 милиона динара у односу на 2016. годину.

Седници Председништва присуствовали су Зоран Станковић, председник Координационог тела, Сима Газикаловић, потпредседник Координационог тела, Данијела Ненадић, директорка Службе Коодинационог тела, председници општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, Шћиприм Арифи, Шаип Камбери и Небојша Арсић,  Ардита Синани, Јонуз Муслију и Милисав Милетић, председници Скупштина општина Прешева, Бујановца, и Медвеђе, и народни посланик Фатмир Хасани.

Седници су у својству посматрача присуствовати и представници Делегације Европске уније у Србији, Мисије ОЕБС у Србији и амбасада Велике Британије и Сједињених америчких држава у Србији.   

Извор: Координационо тело