Архива вести
                   

ПОСЛЕДЊИ РОК ЗА РЕФУНДАЦИЈУ ПДВ-А ЗА КУПОВИНУ ХРАНЕ И ОПРЕМЕ ЗА БЕБЕ ЈЕ 15.ЈУЛ

29. јун 2020.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Последњи рок за подношење захтева за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе је 15. јул, саопштила је Пореска управа.

Право на рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе важи за децу рођену закључно са 30. јуном 2018. године, до навршене друге године старости, а остварује се у складу са чланом 56б Закона о порезу на додату вредност.

Надлежна организациона јединице Пореске управе ће, у периоду од 1. до 15. јула 2020. године, у складу са својим овлашћењима, примати захтеве за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе. „Након спроведеног поступка контроле испуњености услова за остваривање права на рефундацију ПДВ-а, надлежна организациона јединице Пореске управе дужна је да решењем одлучи о захтеву у року од 30 дана од дана подношења захтева”, саопштила је Пореска управа.Решење којим се утврђује право на рефундацију ПДВ-а, односно којим се одбија захтев за рефундацију ПДВ-а, доставља се подносиоцу захтева, додаје се у саопштењу.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело