Архива вести
                   

ПОСЕТА АМБАСАДОРА ОЕБС- А У СРБИЈИ БУЈАНОВЦУ

2. септембар 2021.

Бујановац – Београд – На званичној страници Мисије ОЕБС-а у Србији, истакнуто је да је Амбасадор Јан Брату срдачно дочекан у Бујановцу, те да је разговор био конструктиван. У саопштењу стоји да је Мисија посвећена промоцији отвореног и инклузивног дијалога на свим нивоима управљања, за добробит свих грађана у Јужној Србији.

Како се наводи, Мисија ће наставити да ради на унапређењу образовних могућности, кроз адекватне уџбенике и вишејезично универзитетско образовање, као и на даљем унапређењу познавања државног језика, у циљу помоћи у примени мањинских права и нтеграција, као и једнаке могућности запошљавања.

Амбасадор Брату је истакао да локалне самоуправе у потпуности треба да одражавају састав друштва и мултиетнички приказ општине.

Амбасадор ОЕБС-а у Србији, Јан Брату, спреман је да спорна питања која му је изнео председник општине Бујановац Нагип Арифи отвори у влади Србије и код председника Вучицћа, наводе из Општине Бујановац, након јучерашњег састанка Арифи – Брату.

Арифи  је амбасадора ОЕБС-а обавестио о проблемима у општини Бујановац и изнео низ питања које, према његовом мишљењу, треба приоритетно решавати.

Извор: OSCE Mission to Serbia, Бујановачке, Координационо тело