Архива вести
                   

ПОСАО ЗА АЛБАНЦЕ У ПОЛИЦИЈИ И УПРАВИ ЦАРИНЕ

17. мај 2011.

Милан Марковић, председник Kоординационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, најавио је наставак активности на интеграцији Албанаца у друштвени и државни систем Србије, и рекао је да то подразумева и запошљавање Албанаца у Управи царине.

Марковић је истакао да ће до краја године више од 20 Албанаца бити запослено у Управи царине и Пореској управи, подсетивши да је у току нови конкурс за пријем Албанаца у мултиетничку полицију. Он је у паузи скупа посвећеног деценији рада Мисије ОЕБС у Србији рекао да је од када је пре нешто више од две године обновљен рад Координационог тела доста тога промењено у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

„Доста тога је промењено, пре свега у области образовања цивилног друштва, информисања и подстицања младих људи који ће за неку годину да буду носиоци живота у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи“, рекао је Марковић, који је и министар за људска и мањинска права, и за државну управу и локалну самоуправу.

Он је најавио и отварање одељења Економског факултета у Бујановцу, као и изградњу породилишта у Прешеву, оценивши да ће све то допринети бољој интеграцији Албанаца у друштвени и државни систем Србије.