Архива вести
                   

ПОНОВО РАДЕ ФАКУЛТЕТИ У МЕДВЕЂИ

22. децембар 2015.

Медвеђа - Председник општине Медвеђа Небојша Арсић изјавио је да су одељења Правног и Економског факултета из Ниша у Медвеђи наставила са радом и ове године и да је, после договора са Министарством просвете, пре двадесетак дана почела настава.

„Ове године нису уписани бруцоши пошто Министарство просвете није дало акредитацију одељењима у Медвеђи, али зато студенти друге, треће и четврте године нормално похађају наставу и могу да полажу испите,“ рекао је Арсић.

Није без значаја за сиромашну Медвеђу и новац који студенти овде остављају, објаснио је он и додао да много значи и само присуство младих људи у општини која бележи исељавање становништва.

Министарство просвете сноси трошкове рада два факултета, а општина обезбеђује превоз за професоре из Ниша и преводиоце албанског језика.

На факултету у Медвеђи је организована мултиетничка настава.

Факултет је отворен 12.октобра 2009.године   као прва мултиетничка вискошколска установа у овом делу Србији са идејом да рад ова два оделења нишких факултета помогне опоравак Медвеђе  која спадa у најсиромашније општине у Србији.

Извор: ФоНет и Координационо тело