Архива вести
                   

ПОМОЋ ЛЕСКОВЦА ЗА СТАНОВНИШТВО ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА

19. мај 2014.

Лесковац - Тренутно стање на подручју Јабланичког округа је стабилно што се тиче евентуалних изливања потока и река.

Сада се једино врши интервенција код моста у Предејану, а заштиту обавља предузеће Маки Пласт, а специјалне војне јединице ангажоване су у Међи на местима намењеним стрелишту за тенкове.

Без воде су и даље мештани у Грделици и околини. Пијаћу воду добијају из цистерни.

Председник општине Лесковац Цветановић је рекао да је локална самоуправа спровела активности  у циљу помоћи угроженима са поплављених подручја.

Шест камиона са храном, водом и осталим потрепштинама отишло је из Лесковца за Београд и даље до становника поплављених делова Србије. За само неколико сати лесковачки фирме и појединци донирали су око 80 тона воде за пиће, храну за одрасле и децу, средства за хигијену, дечју козметику…, у вредности од преко 15 милиона динара. Роба се из круга фабрике „Невена“, која је такође један од већих донатора, одвози у дистрибутивни центар у Београду, одакле се касније распоређује у кризна подручја.

Из Црвеног крста у Лесковцу, чланови штаба за ванредну ситуацију информисани су да је одазив грађана за помоћ у половној роби и одећи био веома велики, да су капацитети препуни и да нема више места у магацинима за одлагање истих.

Извор: Југпресс, Југмедиа и Координационо тело