Архива вести
                   

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ БУЈАНОВЦА ДОБИЈАЈУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ

25. јун 2018.

Бујановац - Општинско веће бујановачке општине је на седници, која је одржана у петак, усвојило Програм подршке пољопривредницима у 2018. години, а јавни позив за расподелу 20 милиона динара ће бити расписан у току наредне недеље.

Стојанча Арсић, заменик председника општине Бујановац, је изјавио да очекује да ће појединачне субвенције ове године да покрију 60 одсто износа предвиђеног пројектом, за разлику од прошлогодишњих 80 одсто. Како је објаснио, ова промена би омогућила подршку већем броју пољопривредника без интервенција у општинском буџету, што је био случај прошле године, када је ребалансом обезбеђено додатних 9 милиона динара како би сви они који су конкурисали добили субвенције.

 „Програм је прошле године у потпуности  реализован, а тако ће бити и сада – све ће бити реализовано до краја ове године, а пољопривредници ће добити средства на време“, рекао је Арсић, додавши да је систем расподеле потпуно транспарентан, уз поштовање прописаних услова.

Општинско веће је усвојило и одлуку о ребалансу буџета за износ већи од 44 милиона динара.

„Ребаланс буџета је условљен износом средстава пренетих из прошле године, која износе око 44 милиона динара. Очекујемо и веће приходе од првобитно планираних, првенствено од такси које наплаћујемо од  „Електродистрибуције“, казао је Арсић.

 „Највећи део додатних средства у буџету ће бити искоришћен за завршетак капиталних пројеката, као што су изградња трансфер станице и пута Југокооп – Кршевица, а њима ће се финасирати и ангажовање медицинских радника у бујановачком Дому здравља. То је неопходно за нормално функционисање Дома здравља, јер је забрана запошљавања још увек на снази, а преко 30 здравствених радника је отишло. Ангажовање радника на одређено време је, за сада, једино могуће решење,“ казао је Арсић.

Извор: Југпрес и Координационо тело