Архива вести
                   

ПОДРШКА ПРОГРАМУ СТАЖИРАЊА

20. новембар 2013.

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године подржава реализацију пројекта „Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Републици Србији”.

Циљ пројекта је активније учешће младих припадника албанске, бошњачке и ромске заједнице у јавном животу и њихово веће укључивање у рад државних органа.

Ове године млади стиажисти из три заједнице током шест месеци имаће прилику да уче и стичу радно искуство у шест институција: у Служби Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Канцлеарији за људска и мањинска права, Министарству културе и информисања, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом и Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва. Арбнора Лимани из Бујановца и Вјолца Салихи из Медвеђе наредних шест месеци стажираће у канцеларији Службе Координационг тела у Београду.

Поред упознавања начином рада ове институције, стажисткиње ће имати прилику да буду директно укључене у имплементацији пројеката Службе Координационог тела и у реализацији активности које спроводи овај Владин орган . Стажисти којима српски није матерњи језик имаће прилику да унапреде знање српског језика.Програм стажирања се реализује од 2010. године, а реализује га  Канцеларија за људска и мањинска права уз подршку амбасаде Велике Британије, амбасаде Холандије, Шведске агенције за међународни развој (СИДА) и Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

Извор: Координационо тело