Архива вести
                   

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДИ И ПРОИЗВОДЊИ

19. октобар 2012.

Медвеђа - Подпредседница Привредне коморе Србије Видосава Џагић изјавила је да ће Влада Републике Србије, преко Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, финансијски помоћи три општине са четрдесет милиона динара.

„Пројекат има два сегмента, подршку пољопривреди и подршку производњи, а крајњи циљ је  повећање запослености у ове три општине“, изјавила је Џагић.
 
Она је додала да ће пројекти трајати три године и да ће се након тога вршити анализа њихове успешностии да ће одлућујући фактор бити број запослених.
У организацији Службе Координационог тела, а у сарадњи са три општине и локалним канцеларијама за економски развој, представници Привредне коморе Србије разговарале су са привредницима у ове три општине и направиле анализу економских потенцијала и потреба. Према раније усвојеној процедури, привредницима општине Бујановац биће на располагању 17 милиона, Прешева 15  и Медвеђе 8 милиона динара бесповратних средстава, објаснила је Џагић.

Она је јуче малим привредницима из Медвеђе представила Програм за доделу средстава за субвенције приватним предузећима у 2012. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који је расписала Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.
о
Највећи износ за који може да се аплицира је четири милиона динара за област производње и три за пољопривредне делатности.
У уторак су привредници из општина Бујановац и Прешево имали прилику да присуствују презентацији Програма .
Заменица директорке Службе Координационог тела Јелена Чолић изјавила је да је мотив тог органа за покретање оваквог пројекта повећање запослености у ове три општине на југу Србије.