Архива вести
                   

ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПРИЈЕМНИХ ИСПИТА ЗА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА И УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ

16. април 2024.

Министарство просвете Владе Републике Србије саопштило је да пријављивање ученика за полагање пријемних испита за пријем у специјализована одељења средњих школа, као и у средње уметничке школе, почиње данас и трајаће до 22. априла, до 16:00

Електронска регистрација кандидата се врши на порталу Моја средња школа - www.mojasrednjaskola.gov.rs, односно путем налога на овом порталу којем приступа родитељ или други законски заступник са шифром за есДневник, или налогом на Националном порталу за Електронска идентификација еИД.гов.рс.

Уколико ученици не искористе опцију електронске пријаве, пријемни испит могу пријавити 19. или 22. априла, од 9 до 16 часова, у својој основној школи, односно у школи у којој полажу пријемни испит.

Пријемни испити биће организовани у средњим школама од 10. до 19. маја, а ђаци ће своје резултате моћи да погледају на порталу Моја средња школа - www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Прелиминарни план уписа за школску 2024/2025. У 2018. години било је предвиђено нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима средњих школа за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, двојезична одељења, као и што се тиче средњих уметничких школа – ликовне, балетске и музичке.

За упис у специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе потребно је да ученик положи пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.