Архива вести
                   

ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА АПРИЛСКИ МИНИМАЛАЦ

1. април 2021.

Београд-Данас почиње пријава за априлски минималац, што је део трећег пакета подршке привреди и грађанима Србије, саопштило је Министарство финансија. Трећим пакетом помоћи и привреди и грађанима предиђена је исплата половине минималне зараде за три месеца за предузетнике, микро, мала, средња и велика предузећа, која заједно запошљавају око 1,5 милиона људи и за ову меру издвојено је 69,8 милијарди динара из буџета Републике Србије.

„Послодавци се за коришћење ових мера могу пријавити на порталу Пореске управе и то за сваки месец посебно, а за пријаву имају времена до последњег дана у текућем месецу. Прва исплата половине минималне зараде биће извршена 8.априла и она ће се односити на месец март, а затим следе уплате у мају и јуну. Новац ће бити упалћен на посебне наменске рачуне који ће за привреднике бити аутоматски птворени, а одатле ће новац моћи искључиво да буде пребачен на рачун запосленог“навео је министар финансија, Мали.

Више информација порески обвезници могу наћи на сајту Пореске управе Републике Србије.

Такође, могу се братити Контакт центру Пореске управе на бројеве телефона  0700-700 007 i 011-33 10 111, као и непосредно на шалтерима „Ваш порезник“ у 37 филијала широм Србије.

Извор: Министарство финансија