Архива вести
                   

ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА У ИЗНОСУ ОД 100 ЕВРА

25. мај 2020.

Београд - Исплата новчане помоћи у износу од 100 евра у динарској противвредности за све грађане који су се пријавили телефоном или преко сајта почиње данас.

Дневно ће се уплаћивати новац на рачуне око пола милиона грађана, а том динамиком очекује се да ће до 1.  или 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ.

Рок за пријаву је 5. јун, а онима који се буду пријавили последњег дана, новац ће бити исплаћен на рачуне банака до 7. јуна.

Укупно четири милиона грађана Србије пријавило се за једнократну новчану помоћ од 100 евра закључно са јучерашњим даном, односно у последњих десет дана, саопштио је министар финансија Синиша Мали.

„Исплата почиње данас, у понедељак 25. маја, тако што ћемо дневно исплаћивати новац за око пола милиона грађана Србије. Претходно су исплаћена средства за око 1,7 милиона примаоца пензија и за око 160.000 хиљада корисника новчане социјалне помоћи. Пријава траје до 5. јуна а можете да се пријавите преко портала Управе за трезор - на веб адреси  idp.trezor.gov.rs или путем контакт - центра на број телефона 0800 101 100", навео је Мали на свом Инстаграм профилу.

Извор: Танјуг и Координационо тело