Архива вести
                   

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

18. јули 2018.

Медвеђа – У општини Медвеђи је почела реализација пројекта реконструкције зграде општине. Због радова на објекту општинске зграде, све општинске и државне службе које користе канцеларије у згради општине су измештене на неколико локација у Медвеђи.

Вредност овог пројекта, који се финансира из средстава Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и општине Медвеђа, је 52.795.088,76 динара, од чега Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа учествује са 44 милиона динара, а општина Медвеђа са 9 милиона динара.

Радове изводи фирма  „Инвестградња доо” Лесковац, заједно са фирмама  „Црна трава” АД Лесковац и   „Стандард” АД Лесковац.

У одлуци о додели уговора у отвореном поступку, који је потписала начелница Општинске управе општине Медвеђа Светлана Тодоровић, стоји да је рок за завршетак радова 150 дана, али се надлежни надају да ће реконструкција бити завршена у наредна три месеца.

Зграда општине Медвеђа је изграђена после другог светског рата и стара је око 70 година.

„Зграда је била у јако лошем стању, прокишњавала је, електрична инсталација је била дотрајала, столарија такође, тако да је реконструкција била неопходна,“ изјавио је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело