Архива вести
                   

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ ОД КРУЖНОГ ТОКА ДО ДОМА ЗДРАВЉА

2. октобар 2019.

Бујановац – Поводом почетка радова на реконструкцији и асфалтирању главне улице у Бујановцу, шеф кабинета председника општине, Рахим Салихи поручио је да је овај подухват „пример добре сарадње локалне самоуправе и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за добробит свих грађана општине“.

Радови у улици Карађорђа Петровића започети су у уторак 1. октобра, по проценама надлежних из општинских служби трајаће око 30 дана и у потпуности се финансирају из републичког буџета, након што је ресорно министарство прихватило захтев Општине Бујановац.

„Као што сам у јулу месецу најавио, ангажовањем представника општинске администрације обезбеђено је финасирање овог значајног пројекта од стране министарства и радови су већ отпочели. Бујановчани ће после више година имати потпуно реконструисану главну улицу, а ја се надам да ћемо на сличан начин сарађивати и са другим државним министарствима“, рекао је Салихи.

Према речима начелника општинског Одељења за развој и инвестиције, Енвера Рамаданија, у току је прва фаза реконструкције – скидање старог асфалта на деоници од око 2 километра, од кружног тока на улазу у град до Дома здравља.

„Асфалтирање је у надлежности државног предужећа „Путеви Србије“, а подизвођач је фирма „Саба Белча“. На нама је било да на време припремимо и исфинансирамо пројектну документацију“, рекао је Рамадани.

По завршетку асфалтирања, локална самоуправа ће о свом трошку уредити тротоаре, а израда овог пројекта је већ почела.

Извор: Бујановачке и Координационо тело