Архива вести
                   

ПОБОЉШАНА НАПЛАТА РАЧУНА ЗА СТРУЈУ У БУЈАНОВЦУ

8. децембар 2014.

Бујановац - Директор „Електродистрибуције” у Врању, Горан Николић, је рекао да је у последња два месеца побољшана наплата рачуна за струју у општинама Бујановац и Прешево, као и да је у те две општине значајно смањена крађа струје.

Николић је изјавио да иако и даље има проблема са очитавањем бројила у домаћинствима чији су чланови у иностранству, у последња два месеца није било већих инцидената, каквих је било у августу, када је мештанин Великог Трновца металном штанглом напао раднике који су дошли да му исеку нелегално прикључену струју.

„Наплата рачуна за струју у Бујановцу и Прешеву је побољшана, углавном оно што се потроши то се и наплати, а највећи проблем су губици због неовлашћених прикључака. На подручју које покрива „Електродистрибуција” у Врању, губици су до 1.октобра били 26 одсто од укупне потрошње, чему су највише допринеле општине Бујановац и Прешево", казао је Николић.

Према његовим речима, на подручју „Електордистрибуције” у Врању, односно у целом Пчињском округу, у истом периоду 2013. године губици због „дивљих" прикључака струје били су 27 одсто.

Извор: Бета и Координационо тело