Архива вести
                   

ПЛАТА 60 ХИЉАДА ДИНАРА, ХРАНА, СМЕШТАЈ, АЛИ СЕ НИКО НЕ ЈАВЉА НА ОГЛАС

16. мај 2018.

Медвеђа - Почетна плата од 60 хиљада динара уз обезбеђен смештај, храну, чак и одлазак на море посао је који мало кога привуче, јер се ради о послу пастиру за чување оваца. Иако је кућа која се нуди довољна за брачни пар, а плата за трећину већа од просечне плате у Медвеђи, где се овај посао и нуди, мало ко жели да се јави.

„Незапосленост је велика али нико неће да ради без обзира на услове. Чудно али је тако. Познајем човека који своје раднике на фарми поред свих услова и плате, слао у бању и на море па му се и поред тога дешавало да преко ноћи радници побегну и да се више никад не јаве“, прича Зоран Шуковић, који тражи раднике за своју фарму.

Он каже да посао пастира уопште није тежак, колико је одговоран.

„Ако полазимо од тога да је плата сасвим добра и да нудим одличне услове, а посао није тежак колико је одговоран. Пастир одмара када овце одмарају, а то је лети од 12 до 15, а увече од 20 до 6 часова ујутру. Остало време пастир тера овце на испашу, а зими их храни сеном и житом. За стадо од 150 оваца један радник може сам да ради, а за веће стадо потребно је 2 до 3 пастира. Тај посао захтева такође и бригу о чистоћи штала“, објаснио је Шуковић.

Оглас за посао поставио је на сајту "Klik do posla", али се каже још увек није јавио озбиљан кандидат.

Извор: Телеграф, Блиц и Координационо тело