Архива вести
                   

ОТВОРЕНИ КОНКУРСИ ЗА ВОЈНЕ ШКОЛЕ

18. фебруар 2015.

Конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе отворени су 16. фебруара и трајаће до 31. марта 2015. године. У Војну гимназију се прима  90 ученика, у Војну академију 99 кадета, док на Медицинском факултету Војномедицинске академије има слободних места за 25 кадета.

Потребно је да младићи и девојке који желе да конкуришу за упис у војне школе благовремено поднесу пријаве у центрима Министарства одбране на територији свог сталног места боравка. Уз пријаву је потребно приложити и неопходну документацију.

Током трајања конкурса, Војна академија и Војна гимназија ће сваке суботе организовати акцију „Отворена врата“. Тада ће сви заинтересовани кандидати бити у прилици да посете ове школе и непосредно се упознају са њиховим капацитетима и могућностима, док ће им запослени пружити све потребне информације у вези са конкурсом и условима живота и рада у њима.

Конкурс је објављен у часопису „Одбрана“, као и на веб сајтовима Министарства одбране – www.mod.gov.rs , Универзитета одбране – www.uo.mod.gov.rs , Војне академије – www.va.mod.gov.rs , Војномедицинске академије – www.vma.mod.gov.rs  и Војне гимназије – www.gimnazija.mod.gov.rs,  где се може наћи више информација о условима конкурса и  потребној документацији.

Извор: Југмедиа и Координационо тело