Архива вести
                   

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ДОМ УЧЕНИКА У ЛЕСКОВЦУ

19. мај 2011.

ЛЕСКОВАЦ - Министар просвете и науке Жарко Обрадовић отворио је јуче у Лесковцу реновирани дом ученика средњих школа и нове просторије школске управе.

Министарство просвете је у реновирање дома уложило 10 милиона динара и још милион за опремање нових просторија школске управе. Капацитет дома је проширен за 20 одсто тако да сада укупно може да прими 120 ученика у трокреветним и двокреветним собама. Реновирана је ученичка кухиња која ће убудуће радити по стандардима који се примењују у сличним установама у Европи.

„Образовање је будућност Србије и зато мора да се стално унапређује. Новац којим располажемо у време економске кризе је скроман, али успевамо да га равномерно распоредимо. Добро је што са тим скромним парама побољшавамо квалитет смештаја у ђачким и студентским домовима свакодневно и тако ћемо наставити“, рекао је министар Жарко Обрадовић.

У лесковачком дому ученика смештени су средњошколци из Краљева, Ниша, Алексинца, Прокупља, Куршумлије, Прешева, Бујановца, Трговишта, Врања и села у околини Лесковца.

Поред дома ученика министар је пресекао и црвену траку у Лесковцу, где је у згради некадашњег трговинског суда отворио нове просторије школске управе за Јабланички и Пчињски округ. У школској управи која покрива територију 13 општина запослено је 10 надзорника и инспектора.