Архива вести
                   

ОТВОРЕН 4. НАГРАДНИ КОНКУРС „ФОНДА СВЕТЛАНА ЂУРЂЕВИЋ ЛУКИЋ“ ЗА СТУДЕНТСКЕ РАДОВЕ О ТЕМИ ЉУДСКЕ БЕЗБЕДНОСТИ (РОК: 30. СЕПТЕМБАР 2020)

29. јули 2020.

Центар за истраживање јавних политика је расписао четврти годишњи позив за студенте основних, специјалистичких, мастер и докторских студија у Републици Србији за учешће у наградном конкурсу Фонда „Светлана Ђурђевић Лукић“.

Организовање наградног конкурса представља истовремено промоцију људске безбедности као централне теме истраживачког интересовања Светлане Ђурђевић Лукић (1963-2016), једне од оснивачица Центра за истраживање јавних политика и његове прве директорке.

С обзиром да је пандемија корона вируса COVID-19 обележила 2020. годину, овогодишњи наградни конкурс је тематски посвећен утицају пандемије новог вируса корона на различите димензије људске безбедности и претњама које вирус представља за појединца у различитим доменима.

На конкурсу могу да учествују сви заинтересовани студенти основних, мастер, специјалистичких и докторских студија који су заинтересовани за теме из области људске безбедности.

Неопходан критеријум за учешће је да кандидату/кандидаткињи студентски статус не истиче до 15. марта 2021. године, јер се стипендије исплаћују почевши од доделе награда у наредна два, односно три месеца. При достављању радова потребно је да се достави и оверена потврда факултета о студентском статусу кандидата/кандидаткињи.

Теме конкурса у 2020. Години су:

  • Како пандемија вируса COVID-19 утиче на систем смањења ризика од катастрофа у Србији?
  • Ванредна ситуација или ванредно стање: шта је бољи одговор у случају COVID-19?
  • Приватност у доба карантина
  • Миграције и COVID-19
  • Карантин и насиље у породици
  • Информисање или секуритизација вируса COVID-19

Најбоља два рада (један рад из категорије основних студија и један рад из категорије студија другог степена) биће награђени тромесечном, односно двомесечном стипендијом. Награђени радови биће објављени у двојезичном зборнику радова заједно са осталим одабраним текстовима уз подршку Мисије ОЕБС-а у Републици Србији.

Радове је потребно доставити до 30. септембра 2020. године.

Рукописи се достављају искључиво електронском поштом на имејл адресу konkurs@publicpolicy.rs  са назнаком Наградни конкурс_Име и презиме_Факултет_ниво_студија.

Више информација о условима конкурса, упутство за цитирање и одговоре на најчешће постављана питања у вези са конкурсом можете пронаћи на сајту Центра за за истраживање јавних политика http://publicpolicy.rs/projekti/32_Fond-Svetlana-%C4%90ur%C4%91evi%C4%87-Luki%C4%87#.XyCTI54zbcv

Извор: Центар за истраживање јавних политика и Координационо тело