Архива вести
                   

ОТКРИВЕНА 53 ИЛЕГАЛНА МИГРАНТА, УХАПШЕНИ КРИЈУМЧАРИ

24. март 2015.

Ниш - Припадници МУП-а у Нишу пронашли су 53 страна држављанина који су илегално ушли на територију Србије и ухапсили две особе због сумње да су кријумчарили људе, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се наводи да су ухапшени С. К. (33) из околине Србобрана и З. М. (19) из околине Прешева.

У току ноћи, у близини наплатне рампе Дољевац, у возилу новосадских таблица, којим је управљао С. К, припадници МУП-а пронашли су 16 држављана Сирије и једног држављанина Пакистана, а у возилу лесковачке регистрације, за коју се сумња да је фалсификована, пронађено је 17 држављана Авганистана и један држављанин Сирије.

Тим возилом је управљао З. М, док се на месту сувозача налазио малолетник.

Како се наводи у саопштењу, осумњичени су пробили наплатну рампу и покушали да побегну, али их је полиција зауставила.

Такође, у возилу београдских регистарских ознака, пронађено је осам држављана Авганистана, осам држављана Сирије и два држављанина Индије, док се за возачем трага.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном тужилаштву у Нишу.

Малолетник је уз присуство радника Центра за социјални рад спроведен у прихватну станицу Завода за васпитање омладине у Нишу, након чега ће и против њега бити поднета кривична пријава због сумње да је недозвољено прешао државну границу и кријумчарио људе, каже се у саопштењу.

Извор: Актер, Ало, Студио Б, Јужне вести и Координационо тело