Архива вести
                   

ОСНОВНА ШКОЛА У СИЈАРИНСКОЈ БАЊИ У НАГРАДНОЈ ИГРИ ДОБИЛА НОВИ РАЧУНАРСКИ КАБИНЕТ

8. јун 2018.

Медвеђа - Више од 100 хиљада гласова грађана допринело је одабиру 20 школа широм Србије које су награђене вредном рачунарском опремом, а међу школама које су добиле нови информатички кабинет је и основна школа у Сијаринској Бањи.

Међу 40 основних школа које је Министарство просвете предложило у оквиру пројекта    „Стварамо знање”, грађани су гласањем на званичној Facebook страници мтс Твој свет одабрали 20 школа, којима ће компанија „Телеком Србија“ поклонити нову рачунарску опрему и опремити информатичке кабинете.

Предложене школе биле су подељене у четири географске регије како би награде биле равномерно расподељене.

Поред опремања информатичких кабинета, чији је циљ подизање дигиталне писмености код деце и обезбеђивање модерних услова за раст и развој, компанија улаже у све покретаче нових и бољих друштвених промена и кроз пројекте „мтс апп конкурс“и „мтс стартап убрзање“ јер снажно верује да стабилна подршка може ученицима да  олакша пут до нових сазнања и буде пресудна за њихов даљи развој.

Пројекат „Стварамо знање“је покренут  прошле године поводом 20 година постојања компаније „Телеком Србија,“ а његов квалитет и успех најбоље потврђује  Светосавска награда коју је компанија добила за изузетан допринос и континуирано улагање на пољу образовања.

Извор: Југмедиа и Координационо тело