Архива вести
                   

ОСНОВЦИ ИЗ МЕДВЕЂЕ КРОЗ КВИЗ ПОКАЗАЛИ ОДЛИЧНО ПОЗНАВАЊЕ СВОГ ЗАВИЧАЈА

13. мај 2019.

Медвеђа – Под покровитељством локалне самоуправе уз подршку клуба привредних новинара и Кластера здравственог велнес и спа туризма Србије, у Основној школи “Горња Јабланица” организован је квиз за ученике од 4. до 8. разреда, који су показали да одлично познају свој завичај.

Учесници квиза били су распоређени у неколико екипа и имали су задатак да одговоре на нешто више од 50 питања, а поред потребног знања, велики број поена деца су добила на сналажљивости и брзини.

Директорка школе, Славица Ђонић није крила задовољство што су њени ученици показали знање, истичући да је овај квиз показао квалитет рада у њиховој школи.

“Деца су током припрема за ову манифестацију научила много о свом месту и о богатом римском наслеђу овог краја. Они су увек спремни за изазове, а овај квиз је показао како се у нашој школи квалитетно ради”, рекла је директорка.

Миљка Богићевић из клуба привредних новинара изјавила је да су деца из Медвеђе показала изванредно знање на квизу и да су о свом завичају знали готово све и уједно били довољно упознати са богатим наслеђем овог краја из римског периода.

Учесници квиза добили су пригодне поклоне које им је уручио председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, који је и овом приликом поновио да он стално истиче природно и културно богатство Горње Јабланица, али уз напомену да су највеће богатство Медвеђе људи.

“Честити, поштени и паметни. Наши ученици су данас показали колико вреде. Они су заправо наша будућност и мотор нашег даљег развоја”, закључио је Арсић.

Циљ овог образовног програма је промоција туристичких потецијала општине Медвеђа и Сијаринске Бање, припремајући тако школарце да кроз квиз знања науче и спознају туристичке потенцијале свога краја, могућностима које им пружа као и занимањима у којима могу да се остваре.

Извор: Југмедиа и Координационо тело