Архива вести
                   

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

3. октобар 2014.

Након новооснованих удружења у Новом Пазару, Зајечару и Суботици, и Пчињски округ је добио Удружење пословних жена, које је подржала и Амбасада САД.

Новоосновано Удружење ће обухватати предузетнице из неколико општина јужне Србије, а ова иницијатива, поред подстицања жена да се баве предузетништвом, тежи и ка пружању могућности за самозапошљавање и економско оснаживање жена у Пчињском округу.

Састанку у Винарији Алексић, чије су власнице три сестре Алексић, поред руководства Удружења пословних жена Србије, присуствовали  су и представници Амбасаде САД, представници локалних власти и предузетница из Врања и околине.

Председница УПЖ Србије, др Сања Поповић Пантић, представила је пројекат и активности које предстоје у наредном периоду. Она је навела и да ће УПЖ Србије са женама из Пчињског округа радити на стратешком плану за оснивање и регистрацију нове организације цивилног друштва, као и на појачавању њихових техничких и управљачких капацитета.

Испред донатора пројекта присутнима се обратио и Дру Гиблин, аташе за културу Амбасаде САД у Београду.

„Амбасада САД је и овога пута са великим задовољством подржала пројекат Удружења пословних жена Србије, који за циљ има ширење мреже удружења пословних жена у Србији. Од женског предузетништва све више зависи привредни развој свих земаља, не само САД-а, већ и Србије и целог Балкана. Због тога су овакви пројекти важни за вашу земљу, јер охрабрују предузетнице и помажу им да започну свој бизнис, а то је огромни потенцијал ваше земље који треба искористити”, рекао  је Гиблин.

Међу говорницима је био и Зоран Антић, градоначелник Врања, који је дао политички и економски оквир у коме се реализује пословање женског предузетништва у Пчињском округу.

За председницу УПЖ Пчињског округа изабрана је Тијана Миловановић, а за потпредседницу Маша Бубањ.

Извор: Јужне вести и Координационо тело