Архива вести
                   

ОРГАНИЗАЦИЈА „ЉУДИ У НЕВОЉИ СРБИЈА“ОБЈАВИЛА ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛОГЕ ПРОЈЕКАТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

15. jануар 2021.

Организација „Људи у невољи Србија“(People in Need Serbia PIN) је објавила позив за предлоге пројеката који се баве последицама епидемије КОВИД-19 у три локалне самоуправе на југу Србије, односно у Бујановцу, Лебану и Врању.

Доделом бесповратних средстава ће се подржати локалне иницијативе које доприносе  ублажавању последица КОВИД-19 у локалним заједницама.  У саопштењу организације се наводи да ће бити одобрени мали грантови, до 25.000 евра, за пројекте који се реализују у поменуте три општине.

Текст са условима позива, као и потребни формулари на три језика, српском, албанском и енглеском, могу да се преузму на линку http://bit.ly/ALVEDGrantsSerbia, а сва питања у вези са позивом могу да се упуте на alved.grants@peopleinneed.cz.

Организација „Људи у невољи“ очекује предлоге пројеката који се баве родном равноправношћу на локалном нивоу, посебно неједнакостима произишлим из кризе проузроковане КОВИД-19, пројекте који ублажавају последице КОВИД-19 на одређене рањиве, мањинске групе, као и предлоге сарадње са локалним властима у вези са овим питањима. Пројекти би требало да подстичу грађански активизам на локалном нивоу, грађанску партиципацију и рад у заједници.

Посебно се охрабрују да се пријаве организације и иницијативе које воде или представљају жене.

Додела бесповратних средстава је део пројекта ALVED (Amplifying Local Voices for Equitable Development), који финансијски подржава влада Велике Британије (Government’s Conflict, Stability and Security Fund CSSF).

Пројекат ALVED спроводе Иницијатива за мирне промене (Peaceful Change Иnitiative PCI) и  организација „Људи у невољи“, у блиском партнерству са Грађанским иницијативама, Мрежом вршњачких едукатора ПЕН и НВО Активом.

„Људи у невољи“ је чешка непрофитна, невладина организација која обезбеђује хуманитарну и развојну помоћ у више од 30 земаља широм света. Ова организација је на Западном Балкану препознатљива по пружању хитне помоћи избеглицама и мигрантима. Ова организација има канцеларије и у Србији, и подржава пројекте доброг управљања, деинституционализације, укључивања особа са инвалидитетом и инклузивног образовања. 

Извор: Организација „Људи у невољи Србија“ и Координационо тело