Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПОТПИСАЛА УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА ЗА РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

21. март 2017.

Медвеђа - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, потписао је са представницима 123 локалне самоуправе из целе Србије, међу којима је и Медвеђа, Уговоре о наменским трансферима за развој постојећих и успостављању нових улога социјалне заштите у локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

Уговор о наменским трансферима испред општине Медвеђа потписао је председник општине  Небојша Арсић у Београду.

Наменски трансфери у укупном износу од 400 милиона динара обезбеђени су из буџета РС и намењени су свим локалним самоуправама, а општини Медвеђа ће бити пренето 2.492.953,94 динара за финансирање услуга социјалне заштите.

Општина Медвеђа спада у јединице локалне самопуправе, чији је степен развијености испод Републичког нивоа, те се наменски трансфер додељује без обзира на обезбеђено учешће у финансирању услуга социјалне заштите из своје надлежности. Међу услугама које ће се финасирати овим средствима спадају дневне услуге у заједници (услуга дневног боравка, свратишта и помоћи у кући), услуге смештаја у прихватилиште, услуга личног пратиоца детету са инвалидитетом и остале услуге у складу са потребама и приоритетима општине Медвеђа.

Оваквим начином финансирања, успоставиће се равномерни развој социјалне заштите у целој Србији. Пружаоци услуга социјалне заштите на локалном нивоу могу бити државни, цивилни и приватни сектор уз услов да испуњавају законом прописане услове.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело