Архива вести
                   

ОНЛАЈН ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА „НАПИШИ И ВОДИ ПРОЈЕКАТ У 10 ЛАКИХ КОРАКА”

7. јун 2019.

„Напиши и води пројекат у 10 лаких корака” је онлајн едукативна радионица чији је циљ да вам помогне да стекнете практично знање у области која вам сутра може постати занимање.

Било да спадате у групу оних који желе нешто да промене у свом окружењу, односно имате идеју о оснивању удружења или страт-ап-а, или оних који би желели да науче како да воде пројекте без обзира да ли су их сами смислили или не, поменута едукативна радионица ће вам помоћи да стекнете практична знања која ћете касније моћи да примењујете у самосталном раду.

Едукација обухвата следеће теме:

- Документацију потребну за оснивање удружења или покретање старт- ап-а;

- Проналажење позива за финансирање пројеката у Републици Србији или иностранству;

- Учешће у јавним набавкама;

- Писање предлога пројекта, пројектних активности, пројектног буџета и завршног извештаја.

Интензивна едукативна радионица подразумева;

• Оснивање удружења или старт-ап-а и писање предлога пројекта -  добићете информације о неопходној документацији за оснивање удружења или старт- ап-а, о томе како да се на почетку повежете са потенцијалним партнерима и како да почнете са радом. Научићете како настаје пројектна идеја, како се пишу и спроводе пројектне активности, шта је циљна група, како се она одређује и који су ризици у спровођењу пројеката.

• Буџет пројекта -  практични примери и вежба о сачињавању буџета пројекта, како се правдају средства, како до суфинансирања и на који начин се планирају буџет и трошкови.

• Извештавање - практичан рад на праћењу циклуса једног пројекта, током кога ћете научити како се активности прате и правдају. Поред тога, самостално ћете написати један извештај.

Циљ ове едукације је да вам помогне на самом почетку, стога не морате да имате било какво предзнање. 

За учешће у едукативној радионици је потребно да имате интернет конекцију, рачунар или мобилни телефон.

Позив за пријаву је отворен до 15. јуна 2019.године, односно до попуне места.

Пријава се врши упитом на office@nomcentar.com или nomcentar@gmail.com, након чега ћете добити пријавни формулар и више детаља о радионици.

Извор: Nomcentar и Координационо тело