Архива вести
                   

ОДРЖАНА „КОСИДБА НА МАРОВЦУ“

10. јули 2018.

Медвеђа - Као и сваке године, у селу Маровцу је одржана традиционална туристичко и културно – спортска манифестација „Косидба на Маровцу“.

Двадесет прву Косидбу на Маровцу је отворио Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, а присутне је поздравио и Љубиша Ристић, директор Туристичке организације општине Медвеђа. За такмичење у кошењу ручном косом пријавило се 28 такмичара, од којих се десет најбољих пласирало у финале.

Најбољи косач 2018. године је био Драган Ристић, друго место је заузео прошлогодишњи победник, Радиша Паповић, док је треће место освојио Драгутин Додеровић.

У наставку манифестације су одржана такмичења у следећим дисциплинама: бацење камена са рамена, скок у даљ и надвлачење конопца.

Временске прилике ове године нису биле наклоњене организатору, бројним гостима, такмичарима и учесницима у спортском и културном делу манифестације. После кише и јаког невремена је, ипак, остало нешто времена да се програм манифестације спроведе до краја.

Организатори двадесет прве Косидбе на Маровцу су били Туристичка организација општине Медвеђа и Месна заједница Маровац.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело