Архива вести
                   

ОДРЖАН САСТАНАК СА МИНИСТРОМ ПРОСВЕТЕ

25. септембар 2009.

У конструктивној и отвореној атмосфери одржан је састанак председника општина Прешево, Бујановац и Медвеђа и министра просвете Жарка Обрадовића. Састанак је иницирао председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић у циљу разумевања најважнијих проблема из области просвете у поменуте три општине.

Министар Марковић је још једном напоменуо да је Координационом телу питање образовања и улагања у младе људе приоритет на којем ће радити у сарадњи са министраством просвете и другим одговорним институцијама.

Министар Обрадовић је истакао да председници три општине у министарству просвете имају партнера и да је министарство просвете спремно да сва питања решава на конструктиван и ефикасан начин.

Председници три општине су изразили задовољство састанком са министром Обрадовићем и министра Обрадовића су упознали са најважнијим проблемима у области просвете. Председници општина Бујановац и Прешево посебно су истакли проблеме албанске националне заједнице.
На састану је закључено да ће сви проблеми бити решавани заједничким договором и да ће сарадња бити интезивно настављена до решавања свих проблема.