Архива вести
                   

ОДРЖАН САСТАНАК МИНИСТРА МАРТИНОВИЋА СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО

30. август 2023.

Прешево – Министар државне управе и локалне самоуправе и председник  Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Александар Мартиновић посетио је данас општину Прешево где је разговарао са председником општине Шћипримом Арифијем и његовим сарадницима.

Састанак је протекао у пријатељској атмосфери у којем је мање било политичких питања, а већим делом био посвећен практичним проблемима грађана ове општине са којима се иначе суочавају све локалне самоуправе. Највише је било речи о изградњи индустријске зоне у Прешеву, решавању питања локалне администрације и повећању финансијских средстава из буџета Републике Србије.

„Република Србија је чврсто опредељена да припадници албанске заједнице буду пуноправни грађани Републике Србије, апсолутно интегрисани у друштвени, правни и политички живот Србије. Дијалог, мир и економски развој су потребни и Србима и Албанцима и Ромима“, изјавио је Мартиновић.

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи исказао је задовољство што је министар и председник Координационог тела заинтересован да ради на просперитету и економском развоју општине Прешево. Он је истакао да би поред промоције мира и стабилности у овој регији, требало много тога да се уради на побољшању услова за живот свих грађана у Прешеву.

Након одржаног састанка са председником општине Прешево Шћипримом Арифијем и представницима Службе Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, Мартиновић је обишао је и канцеларију Службе Координационог тела у Прешеву којој је донирао лаптоп рачунаре.

Састанку су присуствовали су и в.д. директора Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановас и Медвеђа Ненад Митровић, в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић, в.д. помоћнице директора Службе Координационог тела Јелена Јакшић и представници локалне самоуправе општине Прешево.

Извор: Служба Координационог тела