Архива вести
                   

„ОД ТЕМЕЉА ДО КРОВА“ – ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ „Б. РАДИЧЕВИЋ“

9. децембар 2021.

Бујановац – Београд -  Радови на комплетној реконструкцији бујановачке Основне школе „Бранко Радичевић“ званично почињу 10. децембра, рекао је директор школе Ненад Тасић. Реновираће се најпре новији део зграде и за то време ће се настава за све ученике одвијати у старом делу.

Тасић наглашава да је у школи све организовано за рад током реконструкције.

„Настава ће се одвијати нормално, дакле нема скраћења часова. Обезбедили смо простор за сва одељења, а имамо их укупно 37. Кабинети и медијатека ће се користити као учионице. Посебну пажњу смо посветили безбедности ученика тако да ће део објекта у којем ће се одвијати радови за њих бити потпуно недоступан“,  каже директор.

Реконструкција  школе ће коштати 235 милиона динара. Директор каже да ће школа бити у потпуности реновирана – столарија, подови, инсталације.

„Колико знам, радиће се све, од голих зидова па чак до грејача у олуцима. Биће инсталиране и камере. Колико овакав пројекат значи за школу не треба трошити речи. – каже он.

О каквом пројекту се ради говори и податак да је за реализацију предвиђено 300 радних дана.

Када радови буду завршени на новијем делу објекта ученици и наставници ће прећи тамо, а реконструкција се наставља у старом делу, додао је директор.

„Дислоцирање школе за време реконструкције једноставно није било могуће, јер имамо велики број одељења. Тако да је одлучено да се ради овако парцијално“, каже он.

Средства за реконструкцију објеката „од темеља до крова“ су донација Европске уније, односно немачке банке, а у Бујановац су стигла преко републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима на основу пројекта општинске Канцеларије за локални економски развој.

Извор: Бујановачке, Координационо тело