Архива вести
                   

ОБУКА ЗА ПОКРЕТАЊЕ БИЗНИСА У ДОМУ КУЛТУРЕ „ВУК КАРАЏИЋ“У БУЈАНОВЦУ

21. април 2017.

Бујановац, Прешево – У бујановачком Дому културе „Вук Караџић“ јуче је почело извођење дводневне обуке из области предузетништва, маркетинга и пословног управљања.

Др Немања Глигоријевић, директор Бизнис инкубатор центра Јумко доо Врање, који је организатор овог едукативног програма, наглашава да на овај начин желе да помогну почетницима у бизнису.

„Сви полазници који после обуке одлуче да покрену сопствени посао ће бити укључени у систем пословне инкубације по принципу виртуелног инкубатора. Моћи да рачунају на подршку нашег Бизнис инкубатор центра (БИЦ), који је основан 2006. године,” рекао је Глигоријевић.

Структура полазника обуке, која се реализује у оквиру пројекта „Јачање инфраструктурних и сервисних потенцијала пословног инкубатора и успостављање система подршке развоју предузетништва припадника угрожених група“, је различита. Неки тек намеравају да стекну почетна знања и направе прве пословне кораке, док други већ имају искуства у приватном бизнису.

По речима предавача др Бобана Стојановића, редовног професора Економског факултета у Нишу, обука се састоји из два дела.

„Први дан је резервисан за основе маркетинга и менаџмента и проширивање информација о започињању бизниса. Потребно је овладати и основама израде бизнис плана како би се конкурисало за изворе финансирања. Другог дана полазници ће самостално радити на старт- ап кредитима по методологији Развојне агенције Србије,” рекао је Стојановић.

Пројекат се суфинансира средствима Развојне агенције Србије и вредан је скоро пет милиона динара. С обзиром да има међуопштински карактер, у његову реализацију су, поред Града Врања, укључене и општине Бујановац, Прешево, Врањска Бања, Владичин Хан, Сурдулица и Босилеград.

Извор: Бујановачке и Координационо тело