Архива вести
                   

ОБРАЗОВАЊЕ И ЕКОНОМИЈА ПРИОРИТЕТИ

20. мај 2011.

БУЈАНОВАЦ - Амбасадор Велике Британије Мајкл Девенпорт сматра да су образовање и економиски развој најзначајнија питања за општину Бујановац.

Девенпорт, који је први пут након именовања боравио у јужној Србији, изјавио је након састанка са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем да је тема разговора био план рада општине у различитим областима, нарочито у области образовања, школства и природних ресурса.

„Било је речи и о резултатима рада Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, и о сарадњи са општином. Могу да кажем да сада много боље разумем ситуацију у Бујановцу, који су овде реални и важни приоритети и како можемо да допринесемо њиховом решавању", рекао је Девенпорт.

Камбери је изјавио да је са британским амбасадором разменио мишљења о „политичким кретањима у општини у последњих десет година и о изазовима и проблемима које тек треба решавати у сарадњи са Владом Србије и са међународном заједницом".

„Економски развој је један од наших приоритета и у сарадњи са Координационим телом настојаћемо да повећамо сарадњу са Министарством економије, јер Бујановац је општина са стабилним окружењем и богатим природним ресурсима, чиме може да  привуче стране инвеститоре", рекао је Камбери.

Председник општине је навео да ће решавање економских проблема у Бујановцу утицати и на смањење кризе проузроковане лажним азилантима, међу којима има велики број Албанаца из општина Бујановац и Прешево.

„Интерес је и општине и Владе Србије и Европске уније да наше проблеме решавамо на лицу места, а не у земљама Европске уније, а економска развијеност је најважнија за решавање проблема са азилантима", изјавио је Камбери.