Архива вести
                   

ОБЕЗБЕЂЕНО ПОУЗДАНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У ПРЕШЕВУ

7. децембар 2017.

Прешево – Представници Америчке агенција за међународни развој (УСАИД), Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Владе Републике Србије су у Прешеву пустили у рад нови резервоар за воду капацитета хиљаду кубика, као и обновљени резервоар који прима 500 кубних метара.

„Америчка влада је за опоравак општина које су највише погођене мигрантском кризом обезбедила 1,3 милиона долара,“ истакао је амбасадор САД у Србији Кајл Скот, додавши да је УСАИД за  поменути пројекат у Прешеву издвојио 200.000 долара, а локална самоуправа додатних 160.000.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је, истичући уверење да је локално становништво, као и читава Србија, показало велику солидарност са мигрантима, рекао да је овдашња инфраструктура због тога додатно амортизована.

„Прешево се дуги низ година бори да обезбеди квалитетну воду за пиће,“ нагласио је доскорашњи председник општине Прешево и челник Привременог органа у тој општини Шћиприм Арифи.

УСАИД је Прешеву помогао и при унапређивању управљања отпадом, па је, у сарадњи са јавним предузећем „Моравица",   обезбеђено хиљаду канти за смеће за село Миратовац.  

Извор: Вечетње новости и Координационо тело