Архива вести
                   

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

19. мај 2016.

Медвеђа - Општина Медвеђа данас је свечаном седницом  у згради Скупштине општине и културно уметничким програмом у Дому културе обележила дан општине.

Ово је била прилика да се разговара о даљем развоју општине и приоритетним пројектима и активностима на којима треба радити.

Тим поводом Небојша Арсић, председник општине је рекао ће ова локална заједница наставити да се даље развија, да инвестира у младе и у пољопривреду јер су то поред рудника Леце и Сијаринске бање главне тачке ослонца за живот ове општине.

Медвеђа велике наде полаже у развој сточарства и воћарства а како каже Арсић производња малина је ту посебно интересантна. Он је уверен да Медвеђа може да постане Ариље на југу па је буџет за пољопривреду удвостручен и сада износи десет милиона динара. Он је додао да општина Медвеђа може да рачуна на додатних 36 милиона динара од Координационог тела па сређује путеве од Лебана до Медвеђе али и према селима на територији општине.

На свечаности су додељене награде грађанима, истакнутим ђацима основних и средњих школа, а додељена је и награда Координационом телу за подршку и допринос развоју општине Медвеђа.

Зоран Станковић, председник Координационог тела, том приликом је општини Медвеђа и грађанима честитао дан  и рекао да су за општину Медвеђа приоритетна три пројекта: Сијаринска бања, рудник Леце и фабрика Пелета. Он је истакао значај јединства и заједничког рада и нагласио да ће општина Медвеђа у Кординационом телу увек имати подршку.

Извор: Координационо тело