Архива вести
                   

О НАСТАВИ У БУЈАНОВАЧКИМ ШКОЛАМА ОДЛУЧУЈЕ ОПШТИНСКИ ШТАБ

27. август 2021.

Бујановац – Београд - Како ће се после 1. септембра одвијати настава у школама на територији општине Бујановац зависиће од одлуке општинског Штаба за ванредне ситуације који ће процењивати да ли је Бујановац у зеленој, жутој или црвеној зони по питању епидемиолошке ситуације са корона вирусом.

Средњошколци ће од 1. септембра поново сести у клупе, а уколико се епидемиолошка ситуација промени, одлука о моделу наставе се доноси на нивоу локалне самоуправе.

По речима директорке Средње школе “Свети Сава” Бисерке Јовић, када школа добије информацију о епидемиолошкој зони, направиће оперативни план за сва три модела и доставити Министарству просвете.

“Када сазнамо у којој смо зони одлучујемо се за одговарајући модел наставе, јер се у упутству Министарства, каже да ако смо у зеленој зони сви похађамо наставу, жута зона условљава поделу на групе-један дан настава у школи, други дан настава онлајн, док црвена подразумева целокупно одвијање наставе онлајн и искрено се надам да до тога неће доћи “, истиче Јовић.

Она је додала да су разрађени модели и за пријем ученика првог разреда средње школе.

“Ако нам временске прилике то дозволе родитељски састанак и упознавање са ученицима ће бити одржано на спортском терену у дворишту школе, као и прошле године, у супротном у фискултурној сали и холу школе уз поштовање свих препоручених мера”,каже директорка.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је основним и средњим школама упутства за организацију образовно-васпитног рада и прилоге у вези са применом епидемиолошких мера у школама.

Иначе, број оболелих у Бујановцу је у порасту, што је узроковано свадбама са великим бројем гостију, како је оценио епидемиолог врањског Завода за јавно здравље Слађан Станковић.

Извор: Бујановачке, Координационо тело