Архива вести
                   

НУНС ОСУДИО ПРЕТЊЕ НОВИНАРУ БУЈАНОВАЧКИХ ДОК ЈЕ ФОТОГРАФИСАО БАШТЕ КАФИЋА

27. јули 2020.

Бујановац, Београд - Независно удружење новинара Србије (НУНС) је најоштрије осудило претње упућене новинару портала Бујановачке Николи Стевановићу и позвало надлежно тужилаштво и полицију да под хитно покрену поступак и утврде идентитет преступника.

Стевановићу су претње упућене док је био на радном задатку и фотографисао баште кафића на бујанововачком тргу, пише у саопштењу НУНС.

„Шта радиш ти, шта сликаш, бежи да ти не дођем сад да ти покажем ја, да те не поломим. Немој сад да ти устанем", поручио је новинару за сада непознати мушкарац, а посебан печат случају даје чињеница да је седео у друштву двојице униформисаних полицајаца, као и да претње и увреде нису престале ни када се Стевановић представио и легитимисао.

Независно удружење новинара Србије упозорава да су овакви инциденти последица негативног односа према независним медијима и стварања амбијента у ком је дозвољено без последица нападати и вређати новинаре и медијске раднике.

Како се наводи у саопштењу, НУНС ће понудити сву потребну помоћ Стевановићу и редакцији портала Бујановачке, а надлежно тужилаштво ће званично обавестити о основаној сумњи да су извршена кривична дела.

Извор: Бујановачке, НУНС, Данас, Врање Њуз, Јужне вести и Координационо тело