Архива вести
                   

НОВА АПЛИКАЦИЈА „ИЗАБРАНИ ДОКТОР” ГРАЂАНИМА ОМОГУЋАВА БРЗ НАЧИН ЗАКАЗИВАЊА ПРЕГЛЕДА

8. јун 2018.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Прегледе код изабраног лекара опште медицине, гинеколога и стоматолога пацијенти сад могу да закажу и путем нове апликације за мобилне телефоне, коју је недавно представило Министарство здравља.

Нова апликација „Изабрани доктор” грађанима омогућава брз и једноставан начин заказивања прегледа, као и увид у статус здравственог осигурања. То је наставак континуираног рада Министарства здравља усмереног ка информатизацији и дигитализацији здравственог система Србије, у складу са дигиталном агендом и приоритетима Владе.

Мобилну апликацију „Изабрани доктор” грађани могу бесплатно да преузму са Гугл плеј продавнице (GooglePlay Store), а за активацију апликације потребно је унети лични идентификациони број осигураника са картице здравственог осигурања, као и број мобилног телефона на који ће бити послат ПИН за активацију.

Осим заказивања прегледа, планирано је да у наредном периоду путем апликације грађани добију и могућност да буду обавештени о времену заказаног прегледа, уз могућност његовог отказивања.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело