Архива вести
                   

НЕНАД МИТРОВИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ МЕДВЕЂА

31. август 2023.

Медвеђа - Вршилац дужности директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Ненад Митровић, посетио је данас општину Медвеђа. Том приликом састао се са председником општине Медвеђа, Драганом Кулићем.

На састанку којем су присуствовали представници Службе Координационог тела и локалне самоуправе општине Медвеђа, разговарало се о реализацији инфраструктурних пројеката у општини Медвеђа који се финансирају из буџета Службе Координационог тела.

Након састанка Ненад Митровић и Драган Кулић са сарадницима посетили су основну школу “Сијаринска Бања” у којој су додели школски прибор и ђачке ранчеве будућим првацима.

Том приликом Митровић је ђацима првацима, њиховим родитељима и просветним радницима пожелео срећан почетак школске године.

„Желим вам да школу схватите озбиљно јер ћете образујући се постати честити и узорни грађани“, поручио је Митровић.

Он је додао да је срећан што је школска година у Медвеђи почела овако и што је све спремно за почетак наставе.

Служба Координациног тела већ 12 година обезбеђује за све прваке из три општине бесплатан школски прибор и ранчеве. За школску 2023/2024. годину Служба Координационог тела издвојила је 3.500.000,00 динара за ову намену, и то за општину Бујановац 1.659.089,00 динара,  за општину Прешево 1.522.725,00 динара и општину Медвеђа 318.181,00 динара опредељених средстава за реализацију јавне набавке за школски прибор. Ове године у први разред креће 335 ученика из Прешева, из Бујановца 365 а у општини Медвеђа у први разред кренуће 70 ђака.

Посету Медвеђи Митровић је заједно са Кулићем завршио обиласком основне школе “Горња Јабланица” разговарајући о могућностима реконструкције овог објекта.

Извор – Служба Координационог тела